LEMANT-POOL KFT   Isaszeg,Kavics u. 4521 Tel.: +36/20 575-4620
Főoldal Tevékenységek Dokumentációk Árlisták Kapcsolat

Medencefűtés,

A vízfűtés kiépítésével a medence kihasználhatósága jelentős mértékben megnő, a medence létesítési költségének mindössze 10-20%-kos növekedése mellett, tehát a medence fűtése célszerűnek látszik, kérdéses viszont hogy milyen berendezésfajtákat alkalmazzunk. Az egyes berendezésfajtáknak eltérőek az alkalmazási feltételeik, az általuk elérhető felfűtési gyorsaság, a felhasznált energia ára, a bekerülés költsége.
A medence fűtése történhet: elektromos fűtés, kazánhoz csatlakozó hőcserélős, gázüzemű átfolyásos vízmelegítős, napkollektoros, hőszivattyús rendszerek sedgítségével.  A fűtés segítségével kültéri medence esetén Márciustól egészen októberig meghosszabíthatjuk a fűtési szezont.

Elektromos fűtők.

Az elektromos fűtés legfőbb előnye, alacsony bekerülési költsége, illetve az, hogy telepítésének feltételei a legtöbb helyen rendelkezésre állnak. Hátránya, hogy egységnyi hőmennyiség előállításának a költsége a szóba jöhető megoldások közül a legmagasabb, és a fűtőteljesítmény erősen korlátozott. Alkalmazása elsősorban kültéri medencék esetében javasolt, abban az esetben, ha nincs kazán,

  • a kazántól a fűtővíz-vezeték kiépítése a medencegépházhoz bonyolult, költséges,
  • a medence használata rövid időszakra esik (pl. nyaralókban),
  • a medence mérete nem túl nagy (40-45 m3-nél kisebb)

Kazánhoz csatlakozó hőcserélők.

A hőcserélős fűtés telepítése minden méretű és típusú medencéhez javasolható. Előnye, hogy a rendelkezésre álló fűtőteljesítmény többszöröse lehet az egyéb megoldásoknak, üzemeltetése viszonylag olcsó, üzembiztos. Hátránya, hogy telepítése műszakilag bonyolultabb, költségesebb, azonban az üzemeltetés költségkülönbözete miatt ez rövidlátó érv.El. fűtőbetét 12kW

UFE-3912 
Elektromos fűtés rozsdamentes acélból, termosztáttal 0-40°C, bizt.nyomáskapcsolóval, d50 csat.
UFE-218

Titán hőcserélő
90C/112kW  60C/60kW

UFH-TIT104
 Szolár hőcserélő
50C/50kW
UFH-S52

KO  hőcserélő

90C/30kW , 60C/20kW KOUFH-1030 

  
   Műanyag házas
    hőcserélő
UFH-MA48
Abszorber fűtés földfelszin
feletti medencéhez 1,8m2
UN-ELNI18
Abszorber fűtés földfelszin
feletti medencéhez 3,6m2
UN-ELNI36
Szolár szőnyeg
Medence vízmelegítő készülék 

átfolyás elvű elektromos medence vízmelegítő készülék. 457cm kisebb,  elsősorban felfujhatós medencékhez.

súlya: 6 kg

Napkollektoros vízmelegítő rendszer
A termék a medence vízének felmelegítésére szolgál. A szolár vízmelegítő rendszer egyszerűen
csatlakoztatható a vízszűrő berendezéshez (vízkifolyás) majd a medencéhez (vízbefolyás). A medence vize a szolár paneleken áthaladva felmelegszik és a medencébe így kerül vissza.

Napenergiát hasznosító berendezések.

A napenergia hasznosítására többféle megoldás létezik. Általánosságban elmondható, hogy a medence fűtése céljából legalább a medence alapterületének felét meghaladó hőelnyelő felület szükséges ahhoz, hogy hatékonyan tudjuk fűteni a medencét. A legegyszerűbb megoldás a közvetlen hőátadású, üvegezetlen, fekete, műanyagcsöves rendszer, ahol a medencevíz átáramlik a kollektortesten, miközben felmelegszik. A medencevizet háromféleképpen keringtethetjük a kollektoron keresztül:

  • a szűrő-forgató szivattyúval, szelepeket közbeiktatva a szükséges részáram beállítására,
  • a kollektor felé menő részáramba épített nyomásfokozó szivattyúval,
  • a szűrő-forgatótól független cirkulációs kör kiépítésével, szivattyúval.
Szolár szőnyeg
A szolár szőnyeg segítségével úszómedencéje vízhőmérsékletét környezetkímélő módon, a Nap sugárzásának felhasználásával egyszerűen növelheti néhány fokkal. A helyesen irányzékolt és felszerelt rendszer a medence vizét 5-8 ° C- al tudja felmelegíteni, használatával meghosszabbítható a nyári fürdőzési szezon.
A szolár szőnyeg vékony csöveiben keringő medencevizet a napsütés felmelegíti. A polipropilén csőrendszer úgy van kialakítva, hogy minden napszakban optimálisan kihasználja a Nap erejét.
Felhős és esős időben a szolár szőnyegnek nincs melegítő hatása.
Ha a medence saját vízforgatója megfelelően méretezett, és a szivattyú jó állapotban van, a szolár szőnyeg csatlakoztatható a medence vízforgatójához. Egy 735 W teljesítményű szivattyú képes a medencétől 9 m távolságra elhelyezett, maximum 1 emeletmagasságban elhelyezett szolár szőnyegben a megfelelő vízkeringetést biztosítani.