LEMANT-POOL KFT   Isaszeg,Kavics u. 4521 Tel.: +36/20 575-4620
Főoldal Tevékenységek Dokumentációk Árlisták Kapcsolat

Kapcsoló szekrények, PLC vezérlések

Kapcsolószekrények       
•Erősáramú vezérlő szekrények gyártása, telepítése
•Gyengeáramú vezérlő szekrények gyártása, telepítése
•Kábeltálca szerelési munkák, kábelezések helyszíni telepítése
•Meglévő elavult villamos kapcsolószekrények újratervezése gyártása
•Ipari folyamatok automatizálása,
•Adott technológiára épült rendszerek tervezése, gyártása, helyszíni szerelése, üzembe helyezése
•PLC, irányítástechnikai rendszerek tervezése, megvalósítása


                                                    

PLC vezérlések

Mi is az a PLC vezérlés ?
A PLC egy programozható vezérlő. Ki és bemenetekkel, kommunikációs porttal.
A PLC-ket elsősorban az iparban használják, gépek, berendezések, gyártósorok vezérlésére.
Digitális és analóg ki és bemenetei vannak, amelyek iparban szabványos jelek fogadására és kiadására alkalmasak. (gyakori digitális jelek: 24V DC, 24V AC, 120/230V AC, gyakori analóg jelek: 0-10V, 4-20mA, hőelemek, ellenállás hőmérők).
A digitális kimenetek közvetve vagy közvetlenül a berendezés beavatkozó szerveire kapcsolódnak. Pl. mágnesszelepek, villanymotorok. A digitális bemenetek a berendezés részeinek állapotáról (végállás kapcsolók, pozíció érzékelők, fotocellák) vagy kezelőszervekről jövő jeleket fogadnak (kapcsolók, nyomógombok).
Az analóg bemenetek mérőjeleket fogadnak (nyomás, áram, feszültség, hőmérséklet, áramlás, stb.). Analóg kimenetek alkalmasak fokozatmentes szabályzó-beavatkozó szervek meghajtására (frekvenciaváltók, fűtőteljesítmény meghatározása)

A PLC legfontosabb tulajdonságai, hogy valamilyen magasabb szintű programozási nyelven programozható, gyakorlatitlag minden vezérlésben és szabályozásban használt szabványos ipari jelhez közvetlenül illeszthető, vagy van már kész megoldás az illesztés fizikai megvalósítására. Saját, belső operációs rendszerrel rendelkezik, ami felügyeli a belső perifériákat és a bővítőmodulok működését, a kommunikációt, futtatja a felhasználó vezérlőprogramját és valamilyen szinten kezeli a hibákat.
Az X20 elnevezésű PLC rendszer sorkapocs jellegű kiépítést tesz lehetővé. Ez kis méretben nagy I/O sűrűséget jelent: mindössze 12,5mm szélességben akár 12db I/O pont is lehetséges.

A rendszer tervezésekor számos központi és bővítő modulok közül válogathatunk. A széles kínálattal gyakorlatilag tetszőleges automatizálási feladat lefedhető.
A központi modulok választékában egyaránt található egyszerűbb úgynevezett kompakt CPU, valamint Intel processzorral szerelt nagy teljesítményű CPU is. Lehetőség van Web szervert tartalmazó CPU használatára, így a rendszer interneten keresztül, távoli számítógépről könnyedén felügyelhetővé válik.

A kommunikációs portok lehetővé teszik kezelőpanel, számítógépes felügyeleti rendszer, illetve egyéb kommunikációs eszközök csatlakoztatását. A bővítő modulokkal további kommunikációs portok, valamint a rendszer tetszőleges I/O igénye valósítható meg.

A B&R eszközök 6 féle nyelven programozhatók: létra diagram, állapotátmeneti diagram, utasításlista, struktúrált szöveg, Automation Basic, C.               
Alkalmazási területek :

•Élelmiszeripari gépek automatizálása
•Gyártósorok gépeinek automatizálása
•Uszoda és medencetechnikai rendszerek vezérlése
•Inteligens házak irodák vezérlése
•Fűtéstechnikai rendszerek automatizálása