LEMANT-POOL KFT   Isaszeg,Kavics u. 4521 Tel.: +36/20 575-4620
Főoldal Tevékenységek Dokumentációk Árlisták Kapcsolat

Hőszivattyúk, Páramentesítők

Hőszivattyúink a környezeti levegő hőjét hasznosítva képesek a medence fűtését biztosítani. Egységnyi felvett energiából 4X-5X-ör több fűtési energiát képes leadni a medence vizének.
Kiváló lehetőség az energiatakarékos megoldások kedvelőinek.A hőszivattyús fűtés a leghatásosabb fűtési mód, mert szinte független az időjárástól. A berendezések COP-je 4,7 Ez azt jelenti,hogy a hőszivattyú 1 kW villamos energia felhasználásával a4,7 kW hőenergiát termel. A hőszivattyú stabilan tartja a medence hőmérsékletét, ha kell visszahűti azt. hőszivattyúk,levegő víz víz, medence fűtés,

Hogyan működik a hőszivattyú?

A hőszivattyú a talajban, vízben, levegőben eltárolt napenergiát hasznosítva a környezetétől hőt von el és azt a fűtési rendszernek adja át. Az elvont hőnek a fűtési rendszerhez való elszállításához, és magasabb hő szintre emeléséhez a hőszivattyúnak villamos energiára van szüksége. A hőszivattyúval megtermelt energia azonban mindig több a betáplált energiánál. A hőszivattyúk hatékonyságát, vagyis azt a tulajdonságát, hogy az előállított energia hányszorosa a működtetéshez bevitt energiához képest, a COP jósági fok tényezővel fejezzük ki. A COP függ a hőforrástól, értéke általában 3 és 6 között van.

Medence fűtése hőszivattyúval jelentősen olcsóbb, mint hagyományos fűtési technológiával. A kültéri medencék fűtési időszaka a levegős medence hőszivattyúk gazdaságos üzemeltetési időszakával egybeesik.

A medencét már szeretnénk használni 10-15°C levegő hőmérséklet mellett, de a víz felfűtése gázzal rendkívül drága. Így általában megvárják, míg a nap felmelegíti a medencét. Emiatt a fürdési szezon 2-3 hónapra tehető.

Mindenki szeretné, ha a medencéjét 6 hónapon át használhatná. Erre ad megoldást költség hatékonyan a medence hőszivattyú.

1m³ csapvíz felmelegítése 25°C-ra  gázzal kb  320 Ft-ba kerül.

Ugyan ez a vízmennyiség hőszivattyúval         178 Ft-ba (COP3,5).

A medence hőszivattyú a medence vízforgató rendszerét használja a cirkulációra, ezért a vízforgatás nem jelent többlet költséget.

A fedett medencék használata egész éves. A párolgásból adódó veszteségeket kell pótolnunk. Itt is jelentős megtakarítás érhető el a gázfűtéssel szemben. A levegő-víz rendszerű hőszivattyú üzemeltetése 5°C környezeti hőmérséklet mellett a villamos fűtési költségnek a fele,     a gázüzemi  költségnek a 65%-ra tehető.

Hőszivattyú

       930x350x550 mm, 
9kW/230V, 1,7 kW, 4-6 m3/h felhasználásig

UFHS-F09T

   Hőszivattyú

  930x350x550 mm,  12kW/230V, 2,4 kW, 5-7 m3/h felhasználásig

UFHS-F12T
               


Páramentesítő

1,10kW/230V, 60l./nap (30C/60%)

UPA-DH55AXP-TTW
Páramentesítő

1,5kW/230V

/400V,86l/nap(30C/60%)

UPA-DH75AX-TTW
Páramentesítő

0,75kW/230V, 30l./nap (30C/60%)

UPA-DH33A-TTW

Páramentesítő berendezések.

Beltéri medencék esetében számolni kell a medencevíz párolgásából adódó problémákkal. Lakóterekben normál öltözetű ember számára az 50-55% közötti páratartalom az ideális, meztelen test esetében valamivel több, 60-70%. Az emelkedő páratartalomra az épületszerkezet is érzékenyen reagál. Az első maradandó jelenségként a penészesedés jelentkezik. Ennél súlyosabb károsodás, hogy a magas páratartalom hatására víz és vele együtt oxigén diffundál az épületszerkezetekbe, s ott korrodálja az acél elemeket.

80% feletti páratartalom esetén 6-10 éven belül tönkremehet az épület!

A páratartalom korlátozására hivatottak a páramentesítő berendezések. Ezen berendezések működésüket tekintve leginkább a klímaberendezésekhez hasonlíthatók, azzal a különbséggel, hogy a klímák kül- és beltéri egysége a páramentesítők esetében együtt kerül beépítésre. A páramentesítőben a beszívott nedves levegő fagypont közelébe hűl, a benne rejlő pára vízcseppek formájában kicsapódik, majd a párakicsapódás során felszabaduló hőmennyiség a lehűtött száraz levegőt felfűti. Így a gépből távozó levegő száraz, a beszívott levegőnél 5-10 C -kal melegebb. A készülék a medence hűlésének kb. 80%-át képviselő pára hőtartalmának mintegy 80%-át hasznosítja a medencetér légfűtésére. Lényeges szempont, hogy megakadályozzuk a medencetér viszonylag meleg és párás levegőjének átjutását más helyiségekbe. Erre a célra szabadba fúvó szívóventillátor beépítése javasolt a medencetérbe.