LEMANT-POOL KFT   Isaszeg,Kavics u. 4521 Tel.: +36/20 575-4620
Főoldal Tevékenységek Dokumentációk Árlisták Kapcsolat

Fém fóliásmedencék,Fóliás medencék, pp medencék,

Fém fóliás medence a medence építés egyik legolcsóbb, leggyorsabb módja.
E technológiát kifejezetten a Közép-Európai időjárási viszonyokhoz tervezték a nagy hőmérséklet ingadozásokhoz, melyek Magyarországot is jellemzik. E technológia előnye, hogy télen NEM FAGY szét a medence szerkezete, és ezért ajánljuk minden kedves ügyfelünknek, akik kültéri medencék építésében gondolkodnak.A beton alapra kerül egy oldalsó fémpalást alsó - felső merevítésekkel, és ez adja a  medence szerkezetét.
A vízzáróságot PVC alapanyagú, UV stabilizált fólia biztosítja, ami gyártóműben konkrét méretekben kerül gyártásra, és készen megvásárolható.  A medence fóliázása körültekintést és nagy gyakorlatot igényel, de a gyári fóliabélés valamelyest könnyedséget ad a telepítéskor.A módszer alapvető kritériuma a medence méret és alakpontossága, hiszen a kész fólia sem nagyobb, sem kisebb medencébe nem helyezhető be.  Tapasztalt szerelőink megoldják a telepítést Önnek !Sunny-Pool medence-család
Fém-fóliás medencék
Ovális és kör alakban
Mélység: 120 v. 150 cm
Fóliabélés vastagság: 0,6 mm 

  Soleo medence
A Soleo név nem csak egy medence - családot, hanem egy olyan technológiát jelent, amely 30 éves tapasztalat alapján a tartósság, megbízhatóság jegyében gyárt az R.P INDUSTRIES, megteremtve a harmóniát a hosszú élettartam, a könnyű telepíthetőség és a szabadon választott formák között. Mi a titok? A galvanizált önhordó acél palástlemez gyárilag hegesztett rendkívül ellenálló PVC fóliabélés a minden szükséges elemet tartalmazó komplett készre szerelési medencecsomag és Európa egyik legjobbjaként elismert Speck szivattyúval szerelt szűrőberendezés.A polipropilén medence  6 mm vastag,
 UV stabil, kék színű polipropilén lemezből hegesztési eljárással készült medence,medence lépcsővel és ülőpaddal is rendelhető, illetve nem akadály a feszített víztükű kivitel sem.A polipropilén medenceszerkezet nem önhordó,  ezért
a medencét terepszint alá a földbe süllyesztve javasoljuk telepíteni. Javasoljuk a medence
bizonyos korlátok között bármilyen méretben és formában elkészíthető. A oldalfalának betonmerevítését.

Árlista
Soleo Terrabonne
Változó vízmélységű, minőségi, fémpalást-fóliás medence
8,48 X 3,35
teljes, alapgépészettel
MS-TER0848


Soleo Olympic
Változó vízmélységű, minőségi, fémpalást-fóliás medence
9,51 X 3,96
t
eljes, alapgépészettel
MS-OLY0951
Soleo Haricot

10,91 X 4,88 

MS-HAR1091

 Kör alakú fóliás medence

10,0 x 1,50


Árlista
 Ovális fóliás medence

6,30 x 3,6 x 1,20 
Árlista
Famintás fóliás kőrmedence

Könnyen telepíthető fémpalástos medence , külső famintás burkolattal, átmrő: 5m, mélység:1,2m

M-FA512
RIVIÉRA 
OVÁLIS MEDENCE

Az ovális medencék egyenes oldalait a medencéből kinyúló támaszok teszik stabillá. A telepítésnél figyelembe kell venni ezeknek a támaszoknak a helyigényét.

RIVIÉRA KEREK MEDENCE
A szerkezet fém alsó és felső sínkészletet, oldalmerevítőket tartalmaz. A kör alak miatt a telepítése rendkívül egyszerű.

Galvanizált és festett acélfalú, PVC belső fóliás medencék, amelyek besüllyesztés nélkül a talajszintre telepíthetők, de akár földbe is süllyeszthetők. Szűrőberendezést és létrát külön szükséges megvásárolni. A telepítésük megfelelő talajelőkészítést követően házilag is egyszerűen megoldható (lásd Laguna). Aljzatbeton nélkül, homokágyra, vízszintes, tömör felületre telepíthetők. Vízcsere nem szükséges, szűréssel, és vegyszerezéssel lehet a vizet tisztán tartani. A medence téliesítése vízzel telve történik, védőtakaróval letakarva.

INTEX puhafalu medence
A Puhafalú medencék közös jellemzője, hogy telepítésük gyors és egyszerű, megfelelő talajelőkészítést követően felállíthatók. A medencét vízszintes, termett talajra, homokágyra javasoljuk telepíteni.
A medence karimát felfújva, az erős PVC medence testet vízzel megtöltve, a szűrőberendezést csatlakoztatva készen áll a medence. Nem téliesíthető, a szétszedett medencét megszárítva fagymentes helyen kell télen tárolni. A medencetest védelme érdekében fekete mezőgazdasági fóliát és az aljtakaró nélküli típusok alá geotextíliát javaslunk teríteni
Üvegszálas poliészter medence,téglalap alakú.

A 6 rétegű GRP üvegszálas technológiájú építésnek és a szendvicsszerkezetnek köszönhetően az úszómedence nagy szilárdságú, kimagasló hosszú élettartam, alacsony karbantartási és javítási költségek jellemzik termékeinket így biztosítva az Ön és családja számára a hosszútávú gondatlan használatot.

 
 

ACRYL lépcsőformák fóliás medencékhez.
Fóliás medence pótfóliák
0,6mm,  1,2mm,  1,5mm
Zsaluköves fóliás medence, Mozaikmintás

 Alkorplan mozaik mintás 1.5mm-es szálerősített fólia béléssel 

Ezeknélél a típusoknál a medence belső felületét PVC alapanyagú, UV stabilizált  fóliával burkoljuk. A medence vízzáróságát a belső burkolat adja, így a betonszerkezettel       szemben nincsenek olyan szigorú elvárások, mint egy vízzáró vasbeton medence esetén.  
  A fólia vastagsága általában 0,75, és 1,5 mm. Az 1,5 mm-es fólia két rétegű, a két réteg    között textilháló található, ami jelentősen növeli a fólia szakítószilárdságát. A fólia és a beton közé „rothadásmentes” geotextiliát helyezünk, ezzel a betonfelület kisebb   egyenetlenségeit fedjük el.
           

      

Árlista

Zsaluköves fóliás medence, Adria kék

Alkorplan Adria kék  1.5mm-es szálerősített fólia bélésselÁrlista

Zsaluköves fóliás medence,                   Adria  kék

Alkorplan  kék  0,75mm-es fólia béléssel


     
Árlista
Polipropilén ( PP ) műanyag medencék olcsón, gyorsan alkalmazható technológia, de minőségre, tartósságra a mai kor igényeit nem tudja kielégíteni.Az alapanyag a napsugárzás hatására hamar öregszik, színe rendkívül gyorsan fakulásnak indul, rugalmasságát elveszíti.5-6 éves korukra a hegesztések mentén elrepednek.
Felújításuk saját anyagukkal csak korlátozott mértékben végezhetők el.A gyakorlatban a medence felújítása helyszínen szabott fóliaburkolattal biztosítható ( hasonlóan, mint a zsaluköves medencéknél ) így a
PP alapanyag felhasználása nem javasolt.
Ha árban kedvező medencét szeretne, akkor a gyorsan telepíthető fémpalástos, vagy az egyéni igényeket is kielégítő zsaluköves medencéket javasoljuk e pp technológia helyett.

A leggyakoribb, legkedveltebb, leginkább elterjedt medencetípus a zsaluköves fóliás medence, amely a legkedvezőbb ár/érték aránnyal bír. Változó vízmélységgel, érdekes formával a megrendelő igénye szerint elkészíthető medencetípus. A vasalt betonszerkezet garantálja a hosszú élettartamot, melynek belső felületét és
vízzáróságát többféle színű és mintájú, 1,5 mm vastag, UV stabilizált, a helyszínen a medence méretére képezzük ki. Az így kialakított burkolat rendkívül ellenálló, a mechanikai hatásokat jól viseli.
A fóliát nem kell a medence oldalfalára ragasztani, az csupán a medence peremére van rögzítve,
 mivel a fóliát a medence vize simítja a felülethez és tartja ott. A fólia élettartama átlagosan 10-15 év.
Az „elöregedett” fólia cseréje viszonylag egyszerűen megoldható.