LEMANT-POOL KFT   Isaszeg,Kavics u. 4521 Tel.: +36/20 575-4620
Főoldal Tevékenységek Dokumentációk Árlisták Kapcsolat

Medence takarók, Csörlők,

Ha medencénket letakarjuk, azzal megakadályozzuk a víz párolgását, ezzel nemcsak vizet és vegyszert
takarítunk meg, hanem jelentős energiát is.Beltéri úszómedencéknél nem csak a fűtésre szánt hőenergiát,
hanem páraelszívásra fordított energia jelentős részét is megtakaríthatjuk azzal, hogy használat előtt és után a vízfelszínt letakarjuk.Energiaszámlánk akár 70%-kal is csökkenhet a takaratlan állapothoz képest.
Minden medencét használat után célszerű letakarítani a víz szennyeződésének, párolgásának és kihűlésének elkerülése ill.késleltetése érdekében. Kedvező árfekvése miatt a szolártakaró nagyon közkedvelt.Nagyobb méret esetén koracél vagy a műanyag tekerőszerkezetet ajánlunk


 400 mikronos UV-stabil fólia
kék színű
UTB-4006
      Csörlőbak KO
 UTC-KOBAK

Csörlőbak: KO-acél
alu-csőtengely
buborék fóliához
3,5-5 m szélességig
UTC-KOCLF

Típus: Olympic
Minőség: alu-csőtengely
buborék fóliához, max. 6 m szélességig

 UTC-OLYMP
  Típus: Classic R
Csörlőbak: KO-acél
alu-csőtengely
buborék fóliához
3,5-5 m szélességig
UTC-KOCLR

  Típus: Classic R
Csörlőbak: KO-acél
alu-csőtengely
buborék fóliához
3,5-5 m szélességig
UTC-KOCLR
Rozsdamentes csörlõbak, alutengely teleszkópos max. 5m fesztáv
UTC-KOK

Buborékfólia.

A víz felszínen úszva kell a takarót elhelyezni. Előnye, hogy a lefedett medence párolgása gyakorlatilag megszűnik, a hőveszteség is jelentősen, kb 40-60%-kal csökken. A takaró könnyebb kezelhetősége érdekében - amennyiben a medence alakja is lehetővé teszi - célszerű csörlőszerkezettel kiegészítve telepíteni. A takaró felületére jutó szennyeződések a takaró pereménél a szél által, vagy csörlőzéskor a takaró végénél könnyen a vízbe jutnak, tehát a szennyeződésekkel szemben nem hatékony ez a megoldás. Mechanikai terhelésre lesüllyed, tehát állatok és gyermekek megóvása szempontjából inkább hátrányos mint előnyös a telepítése.

Úszó redőny.

A takaró a vízfelületén úszik, hasonlóan a buborékfóliához, a párolgást minimálisra csökkenti, a hőveszteségeket a buborékfóliánál is nagyobb mértékben csökkenti. Létezik olyan kivitele, amely teherbíró, tehát a gyermekeket, állatokat is védhetjük alkalmazásával. Legfőbb hátránya borsos ára, illetve utólagos telepítése - főleg egyedi medenceformáknál igen körülményes lehet. A szennyeződésekkel szemben gyakorlatilag nem véd.

Az AquaSave® Permium PRO, az AquaSave® automata motoros redőnyős medence fedéscsalád utólagosan is a partra szerelhetõ típusa. Könnyen és gyorsan bontás és nagyobb átalakítások nélkül is telepíthető.

Más hasonló gyártmányokkal szemben a franciaországi REHAU  cég  által  kifejlesztett,  tömör  poliuretánhab szerkezete és magas UV-állóságú PVC héja emeli ki, mely minõségében és esztétikailag is magasan versenytársai elõtt  jár.  A  hosszantartó  használati  értékének  megőr- zését,  rozsdamentes  acélelemeken  alapuló  mozgató- mechanizmusa biztosítja. A kényelem érdekében a re- dőnyős takaró rendszer egy miniatûr rádió távirányító- val, vagy közületi felhasználás esetén kulcsos kapcsoló szekrénnyel távvezérelhető.
A medence redőny PVC-Poliuretánhab szerkezete révén
a lehető legnagyobb biztonságot nyújtja zárt állapotában a véletlen vízbeeséses balesetek ellen, magas felhaj- tó ereje révén.  Alátámasztás nélkül is könnyedén elbírja egy  gyermek  vagy  akár  egy  átlagos  felnõtt  súlyát  is. Takaró alkalmazásával a véletlen vízbeesése balesetek és tragédiák kockázata a minimálisra csökkenthetõk.

A  redőnyős  takarás  alkalmazásával  jelentős  energiát takaríthat  meg.  Kültéri  medencék  esetén  a  medence fûtésének költsége akár 60%-kal is csökkenthető, így a fürdési  szezon  is  gazdaságosan  kitolható  a  hűvösebb õszi napokra is.

Beltéri medencék esetében nem csak a fûtési energiát takaríthat meg, hanem mivel a takaró akár 90%-ban is csökkenti    a  medence  kipárolgását,  ezáltal  a  pára- mentesítõ berendezés mûködtetésére fordított elektro- mos energia jelentõs része is megtakarítható.Takaróponyva.

A medence méreténél minden irányban kb. 0,7-1,0 m-rel nagyobb takaró, amelyre a medencén kívül súlyokat kell elhelyezni, így akadályozva meg azt, hogy a takarót a szél elfújja. A medence téli letakarására használjuk. A ráhelyezés és elbontás meglehetősen időigényes, több emberes feladat, ezért a nyári gyakori mozgatás sok problémát okozna. Mechanika terhelése nem javasolt.

Kifeszített ponyva.

A takaróponyva a medence körül lefúrt dűbelekhez rugós hevederekkel van rögzítve. A takaró a medence felett kifeszül. Szintén téli medence takarásra használatos, teherbíró, véd a szennyeződésektől.